Help testing stator on sf grom - Honda Grom Forum
 
Thread Tools Search this Thread
post #1 of 5 Old 06-27-2020, 10:12 PM Thread Starter
New Member
 
Dre6906's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default Help testing stator on sf grom

Hi I’m new here and just wanted to know if anyone had any idea on how to test the stator on my 17 grom

I got into an accident about a year ago and just finished putting the bike together I have no parasitic draw just the bike doesn’t charge while riding

The colors on the connector are
White
Green
White yellow
Blue yellow

I also provided pics thanks for the help in advanced
Oh I already replaced the rectifier (silver box), rectifier assy. (Little relay looking thing), and the battery
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	5B6B75B5-5EF1-4299-BA22-974C18271E8D_1593310216572.jpg
Views:	8
Size:	77.1 KB
ID:	10232   Click image for larger version

Name:	DD737718-4A9F-4ACD-82F5-B8D678CEC474_1593310272413.jpg
Views:	10
Size:	74.7 KB
ID:	10234   Click image for larger version

Name:	33EE4819-5310-482E-BC25-78D41D663EF1_1593310292319.jpg
Views:	10
Size:	78.7 KB
ID:	10236   Click image for larger version

Name:	EC08FFB0-494A-442C-A3BA-1CB3301A9A4C_1593310330169.jpg
Views:	12
Size:	56.7 KB
ID:	10238  
Dre6906 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 06-28-2020, 01:50 AM
New Member
 
hondarider's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: South England
Posts: 8
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Default

Measure resistance between the White and the Green wires in the connector , should read between 0.2 and 1 ohm

Wise people talk because they have 'Something' to say; Fools, because they 'Have' to say something.
hondarider is offline  
post #3 of 5 Old 06-28-2020, 11:31 AM Thread Starter
New Member
 
Dre6906's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default

@hondarider thank you I’ll test it tomorrow when I go back to work, is that the only 2 wires I need to test or do I do the other 2 also??
Dre6906 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 06-30-2020, 01:59 AM
New Member
 
hondarider's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: South England
Posts: 8
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
Default

Just the White and Green , the White/Yellow and Blue/Yellow striped wires are the crankshaft position sensor .

Wise people talk because they have 'Something' to say; Fools, because they 'Have' to say something.
hondarider is offline  
post #5 of 5 Old 06-30-2020, 08:06 PM Thread Starter
New Member
 
Dre6906's Avatar
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Default

@hondarider I got around to testing it today and I got 2 different readings by switching the tester leads
power to white and ground to green: i got between 1.0 and 1.4 ohms but stayed at 1.2
And
Power to green and ground to white it went between 1.0 and 1.2 ohms but stayed at 1.0
Should I replace the stator according to these numbers or do you think I have another issue?
I snapped 2 pics as well
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	FFBF5827-BE51-4448-B84B-E47C4F7EB741_1593561958906.jpg
Views:	8
Size:	112.7 KB
ID:	10240   Click image for larger version

Name:	8D5A4F2D-7D9E-48B7-87B0-C8FAA02DB68E_1593562001564.jpg
Views:	8
Size:	106.9 KB
ID:	10242  
Dre6906 is offline  
Reply

User Tag List

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off